Coworking Hub Constanta, Business Consulting and Business Fair
BHOUSE Coworking Hub Constanta
B.HOUSE COWORKING

Ce este un spațiu de Coworking?

Am auzit de multe ori această întrebare: Ce este un spațiu de coworking? Bună întrebare 🙂 B.HOUSE COWORKING CONSTANȚA este mai mult decât un hub,  o resursă utilă  pentru această industrie. Pe parcursul următoarelor materiale o să înțelegem factorii cheie din spatele fenomenului, definiția coworkingului, istoria fenomenului de sharing și shared office în particular și care sunt beneficiile.

1. Istoria Coworking-ului – la inceput a fost Brad

Temenul actual de COWORKING în relație cu un spațiu de birouri a fost folosit pentru prima dată de Brad Neuberg în 2005. El a creat primul spațiu de coworking în San  Francisco  care s-a numit “San Francisco Coworking Space” și a a fost deschis două zile pe săptămână. Prima lună a fost gol pentru că nimeni cu înțelegea conceptul de “coworking”.

Bhouse-Coworking-Constanta-Brad fondatorul Primului Coworking din San Francisco 2005

 

2. Evoluția Coworking-ului 

Dacă în 2005 lumea nu înțelegea conceptul de coworking azi a devenit un fenomen care este într-o dezvoltare continuă în marile orașe cu o rată de peste 24,2 % . Se estimează un număr de peste 30.432 de spații de coworking și peste 5,1 milioane de membri până în 2022.

Coworking-ul este un mixt între un mod de viață, lifestyle și muncă într-o manieră foarte elegantă. Poziționat la intersecția dintre imobiliare, design interior, educație antreprenorială, tehnologie și comunitate, coworkingul va remodela modul de a lucra în viitor.

2. Ce este  Coworking-ul?

Sapțiul de Coworking nu se rezumă doar la împărțirea fizică a unui spațiu și a utilităților, este vorba de comunitate, socializare și dezvoltare. Spațiile de coworking caută modalități ingenioase de a crea un mediu creativ și productiv dară a avea limitările și constrângerile modelului corporatist al conceptului de “birou”.

What is Coworking?

What is Coworking? ~ Wikipedia

Wikipedia says coworking is “a social gathering of a group of people who are still working independently, but who share values and who are interested in the synergy that can happen from working with people who value working in the same place alongside each other.”

What is Coworking? ~ Google

In Google’s dictionary terms coworking is a type of work that includes “the use of an office or other working environment by people who are self-employed or working for different employers, typically so as to share equipment, ideas, and knowledge”.

What is Coworking? ~ Gail Palethorpe, writer & world traveller

“Coworking is where you can hang out slurping on espresso, take an impromptu nap in a hammock, thrash a partner at a game of ping-pong or totally immerse yourself in your own world of work. You can bounce ideas off someone else’s brain; you can learn a new tech skill or find yourself a mentor or an investor that believes in your idea. Coworking is the new way of working, with the freedom to pick where in the world you want to be, when you want to work and who you wish to surround yourself with.”

What is Coworking? ~ Jamie Orr, Founder of Tahoe Mountain Lab

“Coworking is about creating a better place to work, and, as a result, a better way to work. Coworking spaces provide more than just office space. They are community centers, friendly gathering places, think tanks. When you rent a desk or an office, you gain coworkers to bounce ideas off and that support you professionally in a way that you can’t find working from home or in the corporate office. Coworking connects you to a global network of professional peers.”

3. Coworking-ul este o mișcare globală

Dincolo de a fi un concept de afaceri profitabil sau un mod “cool” de a socializa sau lucra, este o soluție la provocările unui spirit antreprenor.

Pentru exemplificare va rog sa-l vedeți pe Amarit Charoenphan  (fondatorul primului coworking space din Thailanda)

 În următoarea postare o vedem de ce oamenii aleg un spațiu de coworking
….până atunci dacă cauți un spațiu de coworking sau un hub în Constanța, B.HOUSE COWORKING CONSTANȚA te așteaptă să ne faci vizită 0724020215.