Manual - Business Circle Network
Business Mentor educatie antreprenoriala pentru adulti

FOLOSEȘTE METODA BUSINESS MENTOR PENTRU A DEZVOLTA PROPRIUL

MANUAL DE LIDER

Business Mentor Masterclass: GALAȚI, BACĂU, PIATRA NEAMȚ, IAȘI

2019/05/07 17:00:49

De ce am nevoie de un Manual de Lider.

Business Mentor Masterclass  – Un proiect Open Source

 Nu afacerile dau faliment. Omul din spatele afacerii, prin deciziile pe care le ia poate transforma o idee într-o afacere de succes sau un eșec.  Indiferent dacă vrei să lansezi o afacere nouă sau să dezvolți modelul unei afaceri existente ești pus în fața unor provocări complexe care presupun luarea de DECIZII.  Acum construiești modelul unei afaceri începând cu primul pas: Dezvolți liderul din tine. Cum?  Să te conectezi cu propriile așteptări și capabilități, să  înțelegi și să controlezi mediul interior și exterior.   Hai să vedem cum!

Cum mă ajută proiectul Business Mentor

Business Mentor Masterclass  – Un proiect Open Source

 Business Mentor este un instrument simplu și permanent de dezvoltare a gândirii antreprenoriale format din trei conectori: 1) Conectăm omul cu liderul 2) Conectăm liderul cu omul de afaceri 3) Conectăm omul de afaceri cu modelul afacerii și clienții.

1. Planșe de Lucru

Avem 3 planșe unde cu ajutorul postit-urilor dezvoltăm un tablou general al liderului. Planșele ne ajută să dezvoltăm gândirea vizuală, analitică și  strategică.

2. Dezbateri

Dezvoltăm convingeri personale care așteaptă să fie validate. Participanții la proiectul Business Mentor au oportunitatea de a dezbate afirmații/convingeri și de a propune alternative.

3. Comunitatea BM

Workshop-urile Business Mentor au ca obiectiv dezvoltarea unei rețele naționale de antreprenori responsabili. În cadrul acestei comunități membrii se ajută reciproc și dezvoltă parteneriate.

Business Mentor - probleme și soluții

Business Mentor Masterclass  – Un proiect Open Source

Business Mentor are o structură simplă: identificăm o problemă și propunem o soluție. Ulterior o dezbatem și fiecare participant dezvoltă propriile convingeri. Pentru Manualul de Lider avem trei mari provocări sau probleme: 1) Să ne conectăm cu Jungla Interioară și să clarificăm cine suntem, ce vrem și ce putem 2) Să înțelegem și să controlăm mediul exterior 3) Să devenim proprii lideri înainte de a fi liderii unei echipe.

1. Fundamentele Gândirii Antreprenoriale - Să înțelegem și să controlăm jungla interioară

Stabilirea unui Obiectiv

Problemă: Incapacitatea de a identifica și dezvolta un obiectiv realizabil conform nevoilor, intereselor sau aspirațiilor noastre

Soluție: Planșă Fundamentele Gândirii Antreprenoriale ne ajută să transformăm o problemă într-o provocare. Ulterior Provocarea generează un Obiectiv. Obiectivul se transformă într-o misiune ce are un Plan de Acțiune. Planul de Acțiune are la bază o Agendă de Lucru. Totul începe cu o evaluare personală.

2. Matricea Externă - Să înțelegem și să controlăm mediul social-cultural-economic

Influența mediului exterior asupra deciziilor noastre

Problemă: Incapacitatea de a ne defini și separa de mulțime. Incapacitatea  de a controla influența convingerilor mulțimii ei asupra noastră și a deciziilor noastre.

Soluție: O analiză internă ne ajută să stabilim cine suntem, ce vrem și mijloacele prin care vrem să le atingem. În paralel stabilim relația dintre noi și mulțime (mediu extern). Acest proces ne ajută să identificăm sursele benefice și cele nocive care ne influențează. Ulterior construim un mecanism de  control al mediului extern.

3. Manualul de Lider - dezvoltă propriul Sistem de Convingeri Personale

Dezvoltarea Propriului Sistem de Convingeri

Problemă: Lipsa unui Sistem de Convingeri Personale care este fundamentul unui lider.

Soluție: Pe parcursul celor 10 pași din Circuitul Lider ne construim propriul sistem de valori și convingeri.

Business Expo - Târg de afaceri local

Business Expo – Un mod practic de a promova o idee, un produs/serviciu.

B.EXPO – invită antreprenorii locali  în căutare de parteneri/investitori să susțină un pitch de prezentare. Firmele locale pot să-și promoveze produsele/serviciile. Oamenii de afaceri au oportunitatea de a prezenta o afacere în vederea vânzării sau extinderii.  Membrii comunității sunt invitați să investească în afaceri locale ușor de monitorizat.

×
Sunt de acord Nu sunt de acord